Om at låne penge

Når du skal låne penge, så vil den klassiske løsning være at gå i banken og låne pengene. Det er typisk dette man gør, og hvis man skal låne mange penge, til et hus, bil eller lignende. Så skal banken vurdere om man er i stand til at betale lånet tilbage eller ej, her ser de på dit rådighedsbeløb, dvs. det beløb der er tilbage når du har betalt dine faste udgifter. Hvis banken vurderer, at dit rådighedsbeløb er for lille, så bliver man naturligvis ikke godkendt til lånet.

Det er således væsentligt nemmere for et par med godt lønnede jobs at låne penge end en gymnasieelev med et fritidsjob i et supermarked. Er man godkendt, modtager låneren pengene, og skal derefter betale dem tilbage over et bestemt tidsrum med rente. Prisen på banklån kan være besværligt, at finde hoved og hale i, da man kan omlægge lånet, have en fleksibel rente, betale over færre eller flere år og så videre. Det er en god idé at forhøre sig hos sin bankrådgiver for at få det bedste pris.

?

Typer af lån

Der er mange andre typer lån. Realkreditlån, kassekredit, SU-lån, forbrugslån, billån med mere. Det handler i princippet om hvad man skal låne penge til og hvor mange penge man skal låne.

?

Hurtige lån

Hvis man skal låne penge hurtigt, kan man benytte sig af de såkaldte hurtige lån, såsom kviklån eller SMS lån. Det er små lån, man typisk kan ansøge om online på nettet. Ansøgningsprocessen er hurtig, så du kan få dine penge så hurtigt som muligt. Kviklån er til mindre beløb, op til ca. 6.000 til 15.000kr., som maks. Det kan lyde smart at få penge hurtigt, men det er vigtigt at huske på, at kviklån kan blive rigtig dyre, så man skal altid læse betingelserne igennem før man låner. I mange tilfælde skal man betale hele beløbet tilbage på én gang inklusiv oprettelsesgebyrer og eventuelle renter. Man kan komme ud for at skulle betale beløbet tilbage efter en måned. Så tænk dig om, hvis du tager et kviklån.

Tjek priserne

Det virker så meget lettere at ansøge om et lån over internettet, end at tage i banken, men så får man heller ikke den bedste rådgivning. Hvis man ikke har råd til at købe en given ting, så har man sandsynligvis heller ikke råd til at låne penge.

Men går du online for at tage et lån, så tjek de online lån, om hvilke der har den laveste rente og gebyrer. Dette kan du f.eks. gøre ved Tankpenge.dk, her finder du en liste over låne, og hvilke der er de bedste.