Hvordan Vælger Du Den Rigtige Dartpil Til Dit Spillestil

Der er mange forskellige typer af dartpile til rådighed, og hvilken der er den rigtige for dig afhænger kun af din komfort og din kastestil. Du får forskellige at vælge imellem – træ, messing, nikkel og wolfram. Mens messing- og nikkeldartpile er lavet af meget blødere og billigere materialer, er wolframdartpile dyre og giver dig et strammere og slankere greb. Vægten og trintypen, spidstypen, vægtenog designet af dit flight, alle disse ting har en stor betydning for dit sigte. Her er de forskellige træk ved endartpil, som du skal overveje:

1.       Vægten:Vægten på en dartpil er typisk mellem 12 til 50 gram. Din personlige smag og din kastehastighedskal bestemme, hvor tung din dartpil skal være. Det er også tilrådeligt at starte med en mellemvægts dartpil på omkring 24 til 26 gram. Dette giver dig mulighed for at bestemme,om du vil have en lettere eller en tungere dartpil. Der er også den fordel, at der eret stort udvalg af dartpile inden for denne vægtklasse. Hvis dine kast viser sig at gå højere end forventet, skal du vælge en tungere dartpil.

2.       Barrel grip:Den næste ting du skal vælge, er barrelgrippet. Dartpile kommer med glatte og hårdt rouletteredebarrels. Den grundlæggende regel at huske på er, at jo mere de er rouletterede,desto lettere er grebet. En hård roulettering kan dog medføre, at dine fingrer kan komme til at holde for godt fast på dartpilen, og du derved mindsker din nøjagtighed.

3.       Skaftet:Den del, der ligger lige ved siden ditbarrel, er skaftet. Den holder din flight på plads og opretholder en afstand mellem barrel og flight. Skafter fås i 6 forskellige længder, mange forskellige stilarter og materialer, herunder plastik, kulfiber og aluminium. Skaftets længde og materiale afhænger også af din kasteform. Til stærke og lette kast er længere skafter de bedst egnede. Du bør bruge en kortere dartpil, hvis du har et kraftfuld kast med en konsekvent fart. Hvis du opdager, at din dartpilslingrer, skal du forkorte længden af ​​dit skaft for at rette det.

4.       Flights:Dartflights er tilgængelige i forskellige størrelser og stilarter. Mens kløftede flights stabiliserer dartpilen, giver glatte overflader mere fart. Størrelsen af ​​flightet afhænger også af vægten af ​​dartpilen, da tungere dartpile kræver større flights.

At vælge den rigtige dartpil handler om at finde den rigtige kombination af alle ovenstående elementer. Du vil kun være i stand til at finde denne kombination efter et stykke tid og efter at have eksperimenteret med forskellige barrels, greb, flights og spidser. Når du har fundet det rigtige sæt dartpile, der supplerer din stil, og du føler dig komfortabel ved dem, er nøglen at holde fast ved dem.