Firmafester og julefrokoster i krisetider!

Hvordan skal man forholde sig med hensyn til firmafester i disse tider. De ansatte har som altid brug for at føle sig værdsat. Hvilket også er målet med en firmafest når alt kommer til alt.

Denne stramme økonomi i år, har dog fået flere virksomheder til at være meget i tvivl om hvorvidt de overhovedet skal afholde en firmafest i år. “Skal vi overhovedet holde en fest?” Lyder det fra dem? “Skal vi endda bruge penge på et eventbureau selvom tiderne er lidt hårde?” Virksomhederne tænker ikke kun på budgettet i denne sammenhæng, men også på det budskab, som de sender til medarbejderne “Er det ikke at sende et blandet budskab til vores medarbjedere om alvorligheden af den økonomiske krise, hvis vi samtidig inviterer dem til firmafest?”

Det er helt klart et vigtigt spørgsmål, men svaret er, at nu mere end nogensinde bør man forsøge at holde moralen høj internt i virksomhederne. Nu mere end nogensinde er det vigtigt at minde dit team om at de er værdsat, og at det arbejde, de udfører, bliver værdsæt, og gør en forskel. Hvis en firmafest kan løse denne opgave så afgjort en meget omkostningseffektiv måde at gøre det på!

Tænk på omkostningerne i forbindelse med afholdelse af en firmafest, både med hensyn til leje af lokaler, bespisning, drikkevarer, underholdning osv. Prøv så at del de omkostninger ud på hver person som deltager i firmafesten. Man behøver ikke at være en videnskabsmand for at se, hvordan en god firmafest faktisk slet ikke er så dyr pr. medarbejder. Firmafester er jo kendte for at højne moralen, skabe tilfredse medarbejdere, og hvis det er en virksomhed som består af mange afdelinger, tager fordelende ingen ende ved afholdelse af en firmafest.

Nogen vil så mene at man bør vente til julefrokost tiden med at afholde noget for medarbejderne og dette er ganske naturligt og forståeligt. Men der er lang tid til at der skal afholdes julefrokost så hvis dine medarbejdere hænger med mulen og motivationen er ved at nærme sig 0, er der kun et at gøre. Afhold en firmafest, dette betyder dog ikke at medarbejderne skal snydes for den obligatoriske julefrokost. Man kan evt. sparre lidt på den ene event og give den lidt ekstra ved f.eks. julefrokosten.