Valuebet24.dk – Betting: Lær om Asian Handicap

Asian handicap – få en bedre spiløkonomi

I denne artikel vil vi gennemgå begrebet Asian handicap. Et begreb som mange har hørt om før, men som mange ikke helt forstår. Det er synd for det giver en masse muligheder for dig som spiller, og typisk også et bedre spilleregnskab i forhold til at benytte sig af traditionelle handicap og halvgarderingsspil.

Definition af Asian handicap

Et Asian handicap adskiller sig fra et almindeligt europæisk målhandicap, ved at der kun er to udfald at sætte sin indsats på, da uafgjort ikke eksisterer her. I Asian handicap udelades det uafgjorte resultat ved, at et af holdene tildeles et handicap, så at det andet hold betragtes som vinder, hvis kampen måtte ende uafgjort. Det lyder simpelt, men reglerne kan synes lidt mere indviklede, da der findes forskellige handicaps (afhængig af favoritværdigheden på holdet), ligesom gevinstudregningen også kan virke lidt forvirrende til at starte med.

Typer af handicap
Der er to typer af handicap i form af hele handicap og halve handicap. Derudover er der kvarte handicap, men disse er i virkeligheden en mellemting mellem hele og halve handicap.

Hele handicap
Ved hele handicap bliver det ene hold tildelt et vist antal mål på forhånd. Det vil typisk være 1, men kan også sagtens være 0, 1,5 eller 2.

Gennemgang af 1:0 handicap, 2:0 handicap
I dette handicap vurderer bookmakeren det ene hold til at være bedre end det andet. Derfor tildeles det ene hold et eller flere mål fra start.

Eksempel:
Kamp: OB – Esbjerg
Handicap 0:2
Hjemmesejr 1,85
Udesejr  2,10
Indsats 200 kr.

Indsats sat på: OB
I dette spil er OB ret klar favorit. Det er ligeledes dem der er spillet på i det tænkte eksempel. Følgende udgange er der på væddemålet hvis indsatsen er sat på OB:
– OB vinder med end 2 mål. Vinder OB eksempelvis 3-0 er resultatet 3-2 (indregnet handicap). Din gevinst bliver 200×1,85 = 370 kr.
– Vinder OB med præcist 2 mål, får du din indsats igen. Resultatet bliver da 2-2 (indregnet handicap).
– Hvis Esbjerg taber med mindre end to mål, spiller uafgjort eller vinder, er dit væddemål tabt. Vinder OB 2-1 har du tabt væddemålet, da resultatet med handicap samlet bliver 2-3.

Indsats sat på Esbjerg
Havde du sat din indsats på Esbjerg, er der følgende udgange på væddemålet:
– Taber Esbjerg med mindre end 2 mål, spiller uafgjort eller vinder er væddemålet vundet. Din gevinst bliver 200×2,10 = 420 kr.
– Vinder OB med præcist 2 mål får du din indsats igen. Resultatet bliver da 2-2 (indregnet handicap).
– Taber Esbjerg med mere end 2 mål er væddemålet tabt.

0:0 Handicap
I dette handicap vurderer bookmakeren holdene til at være fuldstændig lige.

Eksempel:
Kamp: Real Madrid – Barcelona
Handicap 0:0
Odds 1 1,9
Odds 2 1,9
Indsats 200 kr.
Indsats sat på: Barcelona

Som før nævnt er holdene gjort til lige store favoritter, og der er følgende udgange på dit væddemål.
– Vinder Barcelona vinder du også væddemålet. Din gevinst bliver 200×1,90 = 380 kr.
– Taber Barcelona til Real Madrid er dit væddemål tabt.
– Spiller Real Madrid og Barcelona uafgjort får du din indsats tilbage.

Halve handicap
Ved halve handicap bliver det ene hold tildelt et halvt mål på forhånd. Det medfører at du ikke som ved hele handicap har mulighed for at få din indsats retur.

I nedenstående eksempel i kampen mellem FCM – Randers har bookmakeren vurderet hjemmeholdet til at være rimelig klar favorit og udeholdet får tre halve mål fra start (+1,5).

Eksempel:
Kamp: FCM – Randers
Handicap 0: 1 1/2
Odds 1 1,85
Odds 2 2,10
Indsats 200 kr.

Indsats sat på: FCM
Ved spil på FCM er der følgende udgange på væddemålet.
– Vinder FCM med mindst 2 mål eksempelvis 4-2 vinder du væddemålet (resultatet inklusiv handicap 4-3,5). Din gevinst bliver 1,85×200 = 370 kr.

– Hvis Randers taber med mindre end 2 mål, spiller uafgjort eller vinder er væddemålet tabt. Hvis FCM eksempelvis vinder med 1-0 bliver resultatet inklusiv handicap 1-1,5. 

Kvarte handicap
Som om det ikke var nok med hele og halve handicaps, så findes der faktisk også kvarte handicaps. Disse kvarte handicaps er opfundet for at matche to hold så lige som muligt. Det kan godt virke forvirrende, og egentlig dækker navnet kvarte handicaps ikke for hvad det i virkeligheden præcist indbefatter. Mere fyldestgørende ville i virkeligheden være hvis handicappet 0:1/4 hed noget i retning af 0:1/4 og 0:1/2. For når man spiller dette …