Guide til at montere snekæder på dæk

Selvom det er sjældent at der er brug for dem i Danmark, så kan det være en god ting at vide hvordan man monterer snekæder på sin bils dæk. Om ikke andet så er det en praktisk viden hvis man skal besøge de gamle på landet eller skal køre på skiferie til Norge eller lignende.

For det første skal du sikre dig, at dækkene er mærket med ‘M+S’ og at de har et lille snefnug på dækket. Dernæst skal du pille hjulkapslerne af. De kan blive ødelagt af at sidde på samtidig med snekæderne.

Det er vigtigt at finde ud af hvad størrelse dæk du har for at finde de rette snekæder.

Snekæder skal som hovedregel monteres på de trækkende hjul, så undersøg om hvorvidt din bil er forhjuls- eller baghjulstrukket. disse informationer kan du blandt andet finde i din instruktionsbog.

Den grønne del af kæden skal dernæst sættes fast på bagsiden af hjulet. Man tager kæden og stikker den ind fra foran hjulet og bagom indtil man får fat på den anden siden. Sørg for at åbningen er for neden.

Dernærst trækker man kæden op, og samler de to ender på topper af hjulet. Endene låser man dernæst.

Er dette gjort, skal du køre 2-5 km kilometer, hvorefter kæderne skal spændes efter og justeres, for at de er monteret optimalt på dine dæk. Husk altid at holde en lav fart ved kørsel med snekæder.

Har du spørgsmål er det også en mulighed at tale med dit nærmeste dækcenter, som uden tvivl kan hjælpe dig de første par gange.