En lille nisse rejste

Denne sang En lille nisse rejste handler om en rejse, som en lille nisse begiver sig ud på. Den er meget uskyldig, da det eneste han ønsker at finde, er verdens største mand. Måske fordi han selv er en lille nisse og finder store menneske mere interessante. Han rejser med ekstrapost rundt til forskellige lande, i sit forsøg på at finde og hilse på verdens største mand. Han når så frem til stormogulen, hvor han må finde vej gennem en masse kæmper. Men her finder han heller ikke, verdens største mand. I stedet føler han sig bare lille. Men ham skal han snart finde, for derefter går han ned til havet, hvor han kigger sig i vandet. Og i det klare vand ser han så verdens største mand. Nemlig i sit eget spejlbilledet.

Nissen bliver glad for endelig at have fået et svar og overrasket fordi, det hele tiden har været ham selv. Nu er han klar til at finde sin næste udfordring og selvfølgelig klar til at fejre julen, som en rigtig nisse gøre det.

Når nu han er en nisse, så må julen siges at være hans tid. Her bliver han fejret af børn, som voksne, verden rundt. Nisser er tit vigtige figurer i børnejulekalendere og hænger unægtelig sammen med julehøjtiden. De arbejder ofte for julemanden og pakker de mange tusinde pakker ind, som han skal uddele til alle børnene. Desuden går der mange historier om, at de bor på gårde, oppe på høloftet, hvor de sommetider driller familien der bor der. Derfor er det vigtigt at man sætter en skål med grød frem til dem, så man bevarer en god forbindelse og venskab. Om den lille nisse der rejste, er sådan en slags nisse, melder sangen dog intet om. Så det må være op til lytterens fantasi, hvilke type nissen er.

?

En anden vigtig tradition ved julen er uddelingen af gaver. Dette er noget børn især ser frem til. Den 24. December er de ved at få stress over tanken, om de mange gaver til dem, som ligger nede under juletræets grene. Det er udeover deres fødselsdag, en af årets absolutte højdepunkter. Her kan man gå og drømme om det prinsesseslot, eller det computerspil, som man bare må eje. Julen er først fulendt, når man som barn har været så heldig, at få det man har ønsket sig.

Find musikken her: En lille nisse rejste
Find tekst her: En lille nisse rejste