Her kommer Jesus dine små

Jesus var et mirakel for folket i Israel, såvel som resten af verden. Han var en frelser, der forsøgte at redde folket fra deres lidelser og sygedomme. Han blev skabt på en guddommelig facon, i og med at hans moder var jomfru Maria, en almindelig fattig kvinde fra udkants Israel og gud var hans far.

Den præcise dato for hans fødsel i Betlehem kendes dog ikke.

Da Maria blev gravid var hun trolovet med tømreren Josef. Han var i starten ikke glad for, at Maria blev gravid med andre end ham. En engel fortalte ham så, at hun var blevet gravid af Helligånden og at han ikke skulle frygte at gifte sig med hende. Derefter tog Josef Jesus til sig, som sin søn. Jesus blev senere hen også tømre som sin far var. Så historien om Jesus fødsel, er noget som alle kan tage til sig og fortælle videre til børn i juletiden. Og historien er vel omkring 2000 år gammel og vil blive fortalt i flere tusinde år endnu.

Julen har en masse traditioner, som varierer fra land til land. De mest moderne traditioner er dans om juletræet, krybbespil, , udveksling af gaver, fortællinger om julemanden og julekort til venner og familie med et ønske om en  “glædelig jul og godt nytår”. Julen er kendt som en tid som man tilbringer med sine nærmeste. Her især familien. Det er en tid for samvær og velsignelse.

Julen er således også en højtid, man bruger på at forkæle hinanden, med god julemad, historier og sange. Julen skal være en hvor man er gode og rare ved hinanden og hvor man finder sin indre ro.

Især børn glæder sig til denne højtid hvert år. Nok mest fordi de får gaver og har fri fra skolen. Men så er der jo også massere af tid til, at underholde sig med at lave julepynt og julekager med mor og far. Desuden er fjernsynet fyldt med jule film og julekalendere, som tit bliver vist henover flere år. Den mest kendte er nok Disneys juleshow, som vises hvert eneste år.

Mange familier vælger desuden at gå i kirken i juledagene, hvor der altid er julemesse. Det er også en kendt tradition, som man kan dele med familien. Her vil præsten dele sit syn på julen og hvad den betyder for en kristen borger. 

Find musikken til Her kommer Jesus dine små
Find tekst til: Her kommer Jesus dine små