Andre nyhederHus & Have

Husstøvmider trives i det danske efterår: 10 gode råd til at bekæmpe dem

Det danske efterår har i år budt på usædvanligt meget regn, og det har skabt ideelle betingelser for husstøvmider i danske hjem. Miderne trives i høj luftfugtighed, og det kan føre til gener for allergikere og astmatikere.

Det danske efterår har i år budt på usædvanligt meget regn, og det har skabt ideelle betingelser for husstøvmider i danske hjem. Miderne trives i høj luftfugtighed, og det kan føre til gener for allergikere og astmatikere.

Kristina Andersen, indehaver af Astma Allergi Shoppen, oplever en markant stigning i efterspørgslen på rådgivning og produkter til bekæmpelse af husstøvmider. Hun giver i Avisen.dk 10 gode råd til at bekæmpe miderne i hjemmet. Vi har opsummeret dem nedenfor:

1. Regelmæssig støvsugning: Støvsug ofte, især i soveværelset og på steder med tæpper og møbler. Brug en støvsuger med et HEPA-filter for at fange de mindste mider.

2. Vask sengetøjet ved høj temperatur: Vask sengetøj, dyner og puder ved mindst 60 grader en gang om ugen for at dræbe mider og æg.

3. Brug allergivenlige dyner, puder og sengetøj: Vælg dyner, puder og sengetøj, der kan vaskes ved 60 grader og som har en høj trådtæthed. Overvej også at bruge allergivenlige pude- og madrasovertræk.

4. Reducer luftfugtigheden: Hold luftfugtigheden under 45% ved hjælp af en affugter.

5. Invester i en luftrenser: En luftrenser med et HEPA-filter kan fjerne husstøvmider, pollen, skimmelsvampesporer og andre allergener fra luften.

6. Undgå tunge tekstiler: Tæpper og gardiner samler støv og giver mider gode gemmesteder. Vælg rullegardiner eller persienner i stedet for gardiner, og undgå tæpper i soveværelset.

7. Vær opmærksom på børnenes legetøj: Vask bamser og krammedyr regelmæssigt og opbevar dem ikke i sengen.

8. Sov på en latexmadras: Latexmadrasser er mindre attraktive for husstøvmider end traditionelle madrasser.

9. Anvend hurtigtørrende håndklæder: Fugtige håndklæder giver mider gode betingelser. Brug hurtigtørrende håndklæder og sørg for god ventilation på badeværelset.

10. Rengør grundigt: Rengør ofte med en mikrofiberklud for at fjerne støv og mider fra møbler, gulve og andre overflader.

Bonus: Husk at lufte ud regelmæssigt for at fjerne fugt og frisk luft ind i hjemmet.

Ved at følge disse råd kan du reducere antallet af husstøvmider i dit hjem og dermed forbedre dit indeklima og dit velvære.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button