Andre nyheder

Danmarks fremtidige togdrift: Batteritog klar til afgang i 2025!

Danmark er klar til at byde velkommen til sine syv første batteridrevne tog! Disse moderne tog forventes at rulle på Vestjyllands skinner inden for det næste år.

Den nødvendige finansiering er nu sikret, takket være en beslutning fra Regionsrådet om at bevillige 242,7 mio. kroner til indkøb af fire batteritog til ruten Holstebro-Skjern. Dette følger efter sidste års lånegaranti for tre batteritog til Lemvigbanen. Batteritogene er blevet en realitet gennem et samarbejde mellem Region Midtjylland, Midtjyske Jernbaner og staten. Den samlede investering i disse tog og deres lade-anlæg når op på omkring 500 mio. kroner.

“Denne investering repræsenterer vores engagement i en grønnere fremtid. Med disse nye tog får rejsende en forbedret oplevelse, og Danmark får et showcase af bæredygtig offentlig transport,” udtaler regionsrådsformand, Anders Kühnau.

En grønnere tid for togrejser

Efter udbuddet i 2021 blev det besluttet, at Siemens Mobility ville levere de kommende batteritog. Dette initiativ kræver naturligvis opførelse af opladningsanlæg. Transportminister Thomas Danielsen markerede starten på dette projekt i juni 2023. Det forventes, at de første tog vil ankomme til Vestjylland i 2024 og vil være fuldt operationelle i begyndelsen af 2025.

“Det er afgørende, at vores offentlige transport bliver en del af den grønne omstilling. Vi har allerede set skiftet til el i Østjylland med letbanen. Nu er tiden kommet for batteritog i vest. Dette markerer begyndelsen på en ny, miljøvenlig æra i togdriften,” tilføjer regionsrådsformanden.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button