Business & Finans

Forbrugerombudsmanden tager retslige skridt mod virksomheder for falske anmeldelser på Trustpilot

Forbrugerombudsmanden har indgivet en politianmeldelse mod Rekom Group A/S og Nightpay ApS for at have misinformeret offentligheden med vildledende anmeldelser af deres app, Nightpay, på anmeldelsesplatformen Trustpilot.

Imellem 10. og 16. marts 2020 dukkede 13 overlydske, femstjernede anmeldelser op af Nightpay-appen på Trustpilot. Disse anmeldelser var skrevet af personer, der var ansat i Rekom-koncernen og beskrev appen som en “super gå-i-byen app med store fordele” og “genial for folk på SU.”

Trustpilot

Disse organiserede anmeldelser skævvredde appens generelle vurdering på Trustpilot, da der var et uforholdsmæssigt stort antal femstjernede anmeldelser i forhold til anmeldelser fra uafhængige brugere.

Kontorchef Tanja Højrup fra Forbrugerombudsmanden udtaler: “Det er essentielt, at forbrugere kan stole på de anmeldelser, de læser online, så de kan tage informerede beslutninger. Det er problematisk og vildledende, når medarbejdere eller personer med en tilknytning til en virksomhed skriver anmeldelser på platforme som Trustpilot.”

Ifølge dansk markedsføringslov er det ulovligt at vildlede forbrugerne med urigtige oplysninger eller at skjule væsentlige informationer i markedsføringen. Afgørende er det, at en sådan handelspraksis kan påvirke forbrugernes beslutninger i en retning, de ellers ikke ville have valgt.

Forbrugerombudsmanden vurderer, at de 13 anmeldelser kan have ledt forbrugere til at træffe beslutninger baseret på vildledende information, og at dette strider mod markedsføringslovens paragraffer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button