Andre nyheder

Nyt månedsblad afdækker effektive behandlinger for allergisk høfeber og børneastma

Astma og allergi er to af de mest almindelige sygdomme, der påvirker både voksne og børn. Det seneste udgave af månedsbladet for Rationel Farmakoterapi tager en dybdegående kig på den nyeste viden omkring behandlingen af allergisk høfeber hos voksne og astma hos børn.

Livskvalitet på spil: Nødvendigheden af korrekt medicinsk behandling

Mens der findes effektive medicinske behandlingsmuligheder for både astma og allergi, kan fejl i dosering eller ujævn brug føre til forringet livskvalitet og endda indlæggelser. Månedsbladet dækker alle aspekter fra diagnose til medicinske behandlingsmetoder, inklusiv allergen immunterapi, og identificerer hvilke patienter der bør konsultere specialister udover deres egen praktiserende læge.

Kvinde med høfeber

En ny dansk befolkningsundersøgelse viste, at 21% af voksne har fået diagnosticeret høfeber af deres læge. “De primære symptomer på høfeber er kløe i næsen og øjnene. Før man overvejer allergivaccination, skal patienter have forsøgt en sæson med næsespray, øjendråber og antihistaminer,” siger læge Hanne Madsen fra IRF i Sundhedsstyrelsen.

Astma er en udbredt bekymring blandt bør

Astma er den mest udbredte kroniske sygdom blandt børn og er en ledende årsag til indlæggelser på børneafdelinger. Det skønnes, at 20% af førskolebørn og 10% af skolebørn oplever astmasymptomer eller har astma.

Månedsbladet præsenterer Dansk Pædiatrisk Selskabs nye retningslinjer for behandling af børneastma. Det inkluderer både farmakologiske og ikke-farmakologiske metoder og rådgiver om valg af den rette inhalator. “Det er vigtigt, at både forældre og børn forstår, at korrekt brug af inhalationsmedicin er afgørende for effektiv behandling,” tilføjer Hanne Madsen.

Fokus på rigtig anvendelse af behandling

Hvis patienter har svært ved at kontrollere deres astma, anbefales det at evaluere deres inhalationsteknik og overholde deres behandlingsplan, før der skiftes til en mere intensiv behandlingsmetode. “For dårlig kontrol over symptomer skyldes oftest fejl i inhalationsteknik eller manglende overholdelse af behandlingsplanen,” siger Hanne Madsen.

For yderligere rådgivning om korrekt medicinbrug kan patienter kontakte deres egen læge eller apotek.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button